BİST
1439.86
ALTIN
486.29
DOLAR
8.4917
STERLİN
11.6537
EURO
9.9835

NASA'dan 'Sahil Şehirleri' ile İlgili Korkutan Açıklama

İnsanlığı tehdit eden felaketlere NASA uzmanlarının da açıklamalarıyla her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
17 Temmuz 2021 Cumartesi 11:19
NASA'dan 'Sahil Şehirleri' ile İlgili Korkutan Açıklama

Bilim insanları, insanlığı tehdit eden gökcisimleri, depremler volkanlar gibi felaketlere ek olarak dünyayı yeni bir tehlikenin beklediğini açıkladı.

Açıklanan bu tehlike ise insan kaynaklı olmayıp yerkürenin derinliğindeki magmadan kaynaklanıyor.

NASA uzmanlarına göre 10 ile 15 yıl içinde dünyada kıyı şehirleri haftalarca sürecek sel tehditleriyle karşı karşıya kalacak.

NASA, Ay'ın yörüngesindeki yalpalama sonucu gelgit yüksekliğinde büyük değişimler olacağını ve sahil şehirlerinin sular altında kalabileceğini açıkladı.

Gelgitler, Ay'ın ve Güneş'in çekim etkisiyle açık denizlerdeki su düzeyinin günlük olarak alçalıp yükselmesi anlamına geliyor. Ay, yörüngesinde hareketine devam ederken, yörüngenin elips şekline bağlı olarak Dünya'ya yaklaşıp uzaklaşıyor. Bu da gelgit yüksekliğinin değişmesine yol açıyor.

Uzmanlar 2030'ların ortasında  Ay'ın yörüngesinde bazı yalpalamalar yaşanacağını ve gelgit yüksekliğinin değişeceğini, kıyı şehirlerindeki sel baskınlarının da sayısını dörde katlayacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 17.07.2021 12:02
Anahtar Kelimeler:
NasaNASA UzmanlarıGelgitGüneşAy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.