Mavi Ekran Dönemi Resmen Kapanıyor

Microsoft’un bu hafta tasarım değişikliklerini test etmek üzere yaptığı Windows 11 ön gösterimi ile 'mavi ekran' hatasının yeni sürümde siyah renkli olacağı görüldü.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
02 Temmuz 2021 Cuma 16:24

Windows sürümlerinde çekirdek işletim sisteminde oluşan sorunları belirten mavi ekran hatası sorun hakkında verileri aktarma amaçlı bir gösterge olarak kullanılıyor.

The Verge’in haberine göre de, 2021 sonuna doğru hizmete sunulması planlanan Windows 11’in tasarım değişiklerinin test edildiği  ön gösterim sürümünde mavi ekranın yerini siyah ekranın aldığı dikkat çekti. Microsoft’un bu yeni hata ekranı, renk değişikliği haricinde Windows 10 sürümündekiyle birebir aynı görünüyor. 

​Mavi ekran hatasına yapılan ilk büyük değişiklik Windows 8 sürümünde getirilen 'mutsuz surat' ifadesi olmuştu. Bu değişikliği 2016’da QR kodlarının eklenmesi takip etmişti.

Windows 11’in ön izleme sürümü ayrıca, Windows 10'da 2016'da yapılan güncelleme sonrası gelen ve yalnızca Insider kullanıcılarının karşılaştığı 'yeşil mavi ekran'ı da içeriyor. 

Anahtar Kelimeler:
MicrosoftMavi EkranKahraman HaberBilimTeknoloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.