BİST
1458
ALTIN
512.029
DOLAR
8.4288
STERLİN
11.9327
EURO
10.2587

Tedavi Umudunu Dolandırıcılar Çaldı

Gaziantep'te yaşayan Ağkurt ailesi doğuştan görme engelli oğulları Miraç'ın ameliyatı için biriktirdikleri parayı dolandırıcılara kaptırdı. Anne Ağkurt, “Umutlarımız söndü, tek isteğimiz dolandırıcıların yakalanması" dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
10 Haziran 2021 Perşembe 15:23
551 Okunma

Öğümsögüt Mahallesi’nde oturan ve 2 yaşında engelli çocuğu bulunan Seda Nur Ağkurt’a telefonda kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, eşi Celil  Ağkurt'un kimlik bilgileriyle bir kuyumcudan altın ve nakit para çekildiğini söyledi.

Telefondaki kişi, gözaltına alınan Celil Ağkurt'un masum olduğunu ve söz konusu kuyumcuya operasyon yapılacağını söyledi. Ancak oprasyon için paraya ihtiyaç olduğunu belirtti.   

Fotoğraf: DHA

Altınlarını bozdurdu

Seda Nur Ağkurt dolandırıcıya evde altını olduğunu söyledi. Dolandırıcı, genç kadını altınları bozdurarak paraların seri numarasını almasını ve verecekleri hesaba yatırması için yönlendirdi. Seda Nur Ağkurt'tan eşini aramamasını, gelen telefonlara da bakmamasını istedi.

Telefondaki kişiye inanan Ağkurt, evdeki altınları alıp kent merkezinde kuyumcuya 28 bin liraya bozdurdu. Ardından da verilen hesaba ATM’den yatırdı.

Dolandırıcı, Ağkurt'tan evine gitmesini, eşinin sorgusunun ardından gönderileceğini söyleyerek telefonu kapattı.

Eve dönen Seda Nur Ağkurt, telefonla eşini arayarak durumu anlattı.

Dolandırıldıklarını anlayan çift, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

“Telefonda telsiz sesi geliyordu”

Kendisine gelen telefonda sık sık telsiz sesi duyduğu için konuştuğu kişilerin polis olduğunu düşündüğünü belirten Seda Nur Ağkurt, "Hesaba 28 bin lira parayı yatırdıktan sonra bir daha ulaşamadım. Eşimle konuşunca da dolandırıldığımızı anlayarak karakola gidip şikayette bulunduk" dedi.

“Çocuğumuzun gözleri için biriktiriyorduk”

Gözyaşları içerisinde tek çocukları 2 yaşındaki Miraç'ın doğuştan görme engelli olduğunu ve ameliyatı için gerekli 70 bin lirayı biriktirmeye çalıştıklarını anlatan Ağkurt, “Görme ihtimali için 70 bin liraya ameliyat ettirecektik. Bunun için para biriktirmeye çalışıyorduk. Evlendiğimizden bu yana yaptığımız tüm birikim gitti. Çocuğumuzun gözlerinin açılması, karanlık dünyasının aydınlanması için biriktiğimiz parayı dolandırıcılara kaptırınca umutlarımız söndü. Tek isteğimiz dolandırıcıların yakalanarak paramızın kurtarılması ve çocuğumuzun ameliyatı için umudumuzun sürmesi" dedi.

“Umutlarımızı çaldılar”

Tek birikimlerini dolandırıcılara kaptırdıklarını belirten Celil Ağkurt ise şöyle konuştu:

"Eşimi polis olarak arayıp, beni gözaltına alacakları dolayısıyla korkutmuşlar ve dolandırmışlar. O sırada ben iş yerinde çalışıyordum. Öğle arasında eşimi gidip alacaktım. Defalarca eşimi aradım ama telefonu açmadı. Hastanelere gittim bakmak için. İki saat sonra eşim aradı beni ve durumu anlattı. Dolandırıldığımızı anlayınca karakola gittik. O parayla çocuğumuzun gözleri açılacaktı. Dolandırıcılar çocuğumun ve bizim umutlarımızı, yarınlarımızı çaldılar."

Bu arada polis, Seda Nur Ağkurt'un para yatırdığı hesabın İstanbul'da olduğunu, ancak 28 bin liranın İzmir'den çekildiğini belirledi.

Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 10.06.2021 15:37
Anahtar Kelimeler:
GaziantepMiraçKahraman HaberDolandırıcılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.