BİST
1429.85
ALTIN
531.16
DOLAR
9.3147
STERLİN
12.8690
EURO
10.8509

Yangından Etkilenen Hayvanlara Tedavi ve Yem Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi, hayvanların tedavilerinin yanı sıra, büyükbaş, küçükbaş hayvanlara yem, kedi ve köpeklere mama desteği sağlamayı sürdürüyor.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
06 Ağustos 2021 Cuma 09:16

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin 4 ilçesinde ve 22 noktada çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için bütün olanaklarını seferber ederken, bir yandan da kendi imkanları, dayanışma örneği sergileyen belediyelerin gönderdiği ve yardımseverlerin sağladığı ihtiyaç malzemelerini felaketzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Acil yiyecek ve su ihtiyacı olmak üzere, gıda kolisi, temizlik malzemesi, beyaz eşya, yatak, battaniye, hayvan yemi gibi ihtiyaçları halka ulaştıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nde görev yapan veteriner hekimler ve personel aracılığıyla da, yangında zarar gören hayvanların bakımını, tedavisini yapıyor.

Solunum yolları etkilenen, yanmış ya da yaralanmış hayvanların tedavilerinin yapıldığını söyleyen Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Ramazan Özdemir, “Yangın bölgelerinde çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvanın alevlerden ve dumandan etkilendiğini görüyoruz. Yangından etkilenen hayvanların gerekli tedavilerini yapıyoruz. Derman ekiplerimiz de yangın felaketinin yaşandığı alanlardaki sahipsiz havyanlar için mama dağıtımını aralıksız sürdürüyor ” dedi.

Muhabir: Muhittin Doğan

Anahtar Kelimeler:
AdanaYangınHayvanTedaviYem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.