Meteoroloji'den Adana'da 'Olağanüstü Kuraklık' Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış ve sıcaklık analizi raporlarına göre, Adana'da 2021 yılı haziran ayı, son 50 yılın en sıcak haziran ayı oldu. İlde yağışlar da normaline göre yüzde 56, geçen yılın haziran ayı yağışlarına göre yüzde 66 azaldı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
27 Haziran 2021 Pazar 20:02
501 Okunma
Meteoroloji'den Adana'da 'Olağanüstü Kuraklık' Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2021 yılı Hazran ayı yağış ve sıcaklık raporlarıyla, Standart Yağış İndeksi (SPI) ve Normalin Yüzdesi Metoduna (PNI) göre haziran ayının son 2 yıllık meteorolojik kuraklık haritalarını yayınladı.


SADECE ADANA DEĞİL: DÜŞÜŞ YÜZDE 56 ÖLÇÜLDÜ
Ciddi ölçülerde yağışların azaldığı, sıcaklıkların da arttığını gösteren raporlar ve haritalara göre, 2021 Yılı Haziran Ayı Alansal Yağış Raporu'nda Türkiye geneli mayıs ayı yağışı 21.6 mm ölçüldü. Normali (1981-2010) 49.3 mm ve 2020 yılı mayıs ayında 63.2 mm olan yağışlarda normaline göre yüzde 56, geçen yıla göre yüzde 66 azalma olduğu açıklandı.

EGE, AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU'DA ALARM
Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimleri, Düzce, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya çevreleri, İstanbul'un batısı, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun'un sahil kesimlerinde normalin üstündeki yağışlar, diğer bölgelerin tamamında normallerin altında kaldı. Özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış azlığı yüzde 80'lerin üzerine çıktı.

Anahtar Kelimeler:
MeteorolojiAdanaAdana HaberleriKuraklık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.